Att hjälpa andra

Ibland klarar vi inte av att göra saker själva, man känner sig hjälplös och liten och då kanske någon form av yoga kan hjälpa en att att bli mer flexibel och att få balans i livet och öka självförtroende. Blir man stärkt som människa så kan man hjälpa andra också som kanske behöver ens hjälp. 

För att hjälpa andra så krävs det ibland inte så mycket, det kan ibland räcka med en utsträckt hand för att hjälpa någon. Ett samtal med en vän kanske hjälper mer än du tror och det kan betyda mycket just då för den personen. Andra gånger kanske det kräver mer av dig som person och då kan dina kunskaper hjälpa dig, som till exempel om du hamnar i ett läge där en olycka hänt och du är först på plats. Man kan inte hjälpa alla, men man kan i alla fall försöka efter bästa förmåga och utifrån det du kan och har erfarenheter av. Att lära sig nya saker kan väl komma till pass när man minst anar det. Kunskapen är som det brukar sägas, ingen tung börda.

Att bjuda med någon person på ett yogapass kan vara ett sätt att hjälpa någon annan, du vet ju vilken effekt det har på dig och har du någon i din bekantskapskrets som du vet skulle uppskatta yogan och kan få samma hjälp som du fått av den så finns ju inget att förlora. Det går ju att börja hemmavid och visa hur det går till innan ni kanske går vidare till någon större yogasamling.