Börja simma

Simning är en skonsam träningsform som stimulerar kondition och styrka på ett välintegrerat sätt och precis som med löpning så kan du intervallträna även när det kommer till simning, utmana dig själv så kommer du snart att nå resultat.

Alla som är simkunniga kan ägna sig åt att träna simning och är man vuxen och inte kan simma så är det hög tid att lära sig. Det finns ingen skam i att inte kunna simma, och du som vuxen som inte har lärt dig att simma kan boka privatlektioner så att du snabbt kan komma igång och känna dig trygg i vattnet. Att kunna simma är också att kunna rädda liv och det är viktigt att vi tar det medmänskliga ansvaret på stort allvar.

Men när det kommer till träning och hälsa så är simning ett utmärkt alternativ eftersom att det inte belastar leder och knän på samma sätt som löpning exempelvis gör, är du äldre eller kraftigt överviktig så kan det vara en utmärkt träningsform att börja sitt hälsosamma liv på. För att det ska vara roligt att gå til simhallen så behöver vi se till att vi har badkläder som sitter riktigt bekvämt, annars riskerar vi att inte gå dit mer. Var kräsen när det gäller vilka badkläder du har och köp bad kläder med god kvalité, då håller ditt favorit badplagg också längre. Välj ur ett brett sortiment av kvalitetsbadkläder och kom igång så fort som möjligt med simningen!

Att simma förbättrar också din lungkapacitet vilket har oerhört mycket positiva effekter som bland annat att det kan medverka till att hålla hjärt- och kärlsjukdomar borta. Simning gör gott för oss på så många plan och känner du att du inte har gett det en ärlig chans så kanske du ska göra det nu. Låt det nya året bli ditt hälsosammaste år!