Efter yogapasset – återhämtning för hud och kropp

Yoga är en fantastisk träningstyp som är bra för hela kroppen. Rätt utförd är yoga stärkande men utgör inget större fysiskt slitage. Dessutom bidrar yogans fokus och andning till inre balans och själsligt lugn. Det finns många olika former av yoga, från lättare och skonsamma tekniker till riktigt krävande övningar och metoder. Men i grunden kan alla människor yoga, så länge du lever och andas.

Varva ned för bästa effekt

Efter ditt yogapass är det viktigt att ta hand om kroppen på rätt sätt, vilket egentligen gäller vid all typ av träning. Men i och med yogans holistiska karaktär riskerar de positiva effekterna att gå förlorade om du bara störtar iväg utan att varva ned ordentligt. En stor del av detta utgörs av hud- och kroppsvård, som att ta en varm dusch och smörja in dig med återfuktande kroppslotion.

Produkter efter hudtyp

Grundläggande för goda resultat inom hud- och kroppsvård är att välja det som passar dig bäst med avseende på hudtyp. De sistnämnda delas traditionellt in i torr, känslig, oljig och mogen hy samt blandhy och namnen är ganska självförklarande. Torr hy behöver fukt, känslig hy kan vara reaktiv, oljig hy tenderar till orenheter och mogen hy börjar förlora sin spänst. Blandhy i sin tur har olika zoner i olika delar av ansiktet.