Hälsotrender

Det sägs att hälsa är en livsstil och precis som i alla stilar går trender i cykler. En pågående trend sedan många år tillbaka är att vara mån om sin hälsa och försöka leva sunt och träna. Allt fler intresserar sig för hälsosam mat, hälsokost och ekologiska produkter.

Det diskuteras mycket om kemikalier i maten och fler har börjat efterfråga mer naturliga alternativ. Idag varnas det och skrivs mycket om hälsa och miljö. Nästan för mycket ansåg 44 % i den undersökning som kedjan Life gjorde. Många hade blivit trötta på de motstridiga saker som skrevs på temat hälsa.

Varje år kommer nya hälsotrender som många hakar på, så också det här året. Tidningen Hälsa rapporterar om hälsotrenderna för 2015 och skriver om de trender som gäller inom träning för närvarande. Fler väljer att träna i små grupper, både inom- och utomhus, där det finns en tätare kontakt mellan deltagare och kursledare. Det är också inne med traditionell styrketräning och HITT, högintensiv träning. Vid sidan av det finns ett fortsatt intresse för så kallad välmående träning som Pilates, Yoga och Core.

På matfronten är den stora trenden att slopa det vita mjölet. Glutenfritt har blivit en hälsotrend, även bland dem som inte har sjukdomen celiaki och tvingas välja bort veteproteinet. Under de senaste fyra åren har försäljningen av glutenfria produkter ökat med hela 20 % enligt halsa.se.