Mindfulness

Det pratas mycket idag om mindfulness men inte alla vet vad det egentligen betyder och innebär. Mindfulness handlar om att ta tillvara på ögonblicket och leva i nuet, det vill säga att man har både en medveten närvaro och en sinnesnärvaro. 

Mindfulness är en slags meditationsteknik där du lär dig att fokusera och vara medveten och uppmärksam på det som händer dig just nu i denna stund. Det är också viktigt att man ha en mer accepterande och nyfiken hållning mot sig själv och mot dem runt omkring så mindfulness är välgörande för både sinne och själ. Allt eftersom man lär sig mer om mindfulness har man lättare att lära sig leva i nuet och omfamna de intryck man får, andas den friska luften ute i naturen och sedan kunna koppla av hemma framför brasan med en mugg te.

Man ökar hela tiden sin förmåga genom att öva och genom att lära sig meditera och när man lärt sig grunderna så kan det vara ett bra sätt att handskas med oro, ångest, stress och depression. Det kan också vara ett sätt att lära sig hantera smärta och de sömnproblem som följer med detta och vi mår alla bra av att släppa taget om de tankar som skapar bekymmer, missnöje och oro och istället lära oss att njuta av stunden och av livet.