Tänk på säkerheten när du cyklar

Med en cykel kommer du dig lätt ut i skog och mark, på butiken eller kanske du cyklar till jobbet. Inte nog med att du får friskluft, du gör också något för din egen hälsa och för miljön.

Hjälm när du cyklar

Det finns mycket att välja på när det gäller utrustning till både dig själv och din cykel. Men det viktigaste av allt det är att du har en bra och säker cykelhjälm. Tänk på att även om du själv är försiktig, så kanske det är andra som inte är det. Det betyder att du måste göra allt för att skydda dig själv och en hjälm skyddar mer än du tror.

Regler att följa

Du som cyklist har klara trafikregler som du måste följa. Därför kan det vara en bra idé att du uppdaterar dig på dessa vid jämna mellanrum. Det gör att både du och dina medtrafikanter kan färdas på ett säkert sätt.

Som cyklist behöver du dock inte bara ha en hjälm. Du behöver till exempel reflexer och belysning till din cykel. Till dig själv kanske du behöver knäskydd och nya cykelglasögon. Oavsett vad du har behov för finner du allt du behöver online. Ta en titt här och köp dig något passande för kommande cykelsäsong.